Trainen ná kanker

Genezen van kanker, dat is ons doel, ons einddoel! Daar sporten we voor, daar werken we voor en vooral, daar knokken we voor. En dan, vaak is dat na zo’n 5 jaar, is daar het moment dat we schoon zijn, dat we het monster overwonnen hebben en de wijde wereld weer in kunnen, zonder restricties of leefregels.

De visie van Sporten met Kanker is wel dat die leefregels vaak niet zo verkeerd zijn. Het is natuurlijk niet zo dat we na kanker in onze oude fouten moeten vervallen. Verkeerd eten, te veel stress, roken en (teveel) drinken en vooral; niet sporten.

Sporten met Kanker is ervan overtuigd dat een gezonde leefstijl ervoor zorgt dat je sneller weer fit bent en de draad op kan pakken. De ervaring leert dat veel patiënten blijven hangen in de naweeën van de ziekte, de chemo of beiden. Maar als je tijdens de chemo of de ziekte nog niet begonnen bent met sporten, is dit het moment om in te stappen, te beginnen met het nieuwe leven.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Dat is natuurlijk ook een mindset maar dat is de sleutel naar succes; die mindset. Want, hoe vreemd dat ook klinkt, als de arts verteld dat het gevecht over is, dat we gewonnen hebben, is er even niets. Niets om voor te knokken….maar niets is minder waar. Zo lijkt het alleen maar want het monster ligt altijd maar op de loer, die vindt het maar niets dat ie verloren heeft. Dat is natuurlijk maar een benadering, maar wel de benadering van Sporten met Kanker, want kanker is de vijand, niets meer en niets minder.

We lezen wel eens mooie, geromantiseerde verhalen over de schoonheid van kanker en de dank aan kanker maar dat is niet de visie van Sporten met Kanker. Kanker is de vijand en die moeten we bestrijden.

Zullen we dat samen doen?

Team Sporten met Kanker.