Wat nu!?

Na kanker krijgen erg veel mensen te maken met vermoeidheid. Dit kan door de kanker zelf komen maar ook door radio- of chemotherapie. De vermoeidheid is niet te vergelijken met een normale vermoeidheid, angst is dan vaak ook geen goede raadgever.

Er aan toegeven is 1 van de belangrijkste stappen in dit traject maar iets ondernemen ook. Sporten met Kanker kan daarbij helpen door in dit proces een adviserende rol op zich te nemen. Want naast sporten is een gezonde(re) leefstijl erg belangrijk maar vaak weten mensen niet goed wat nu te eten en vooral; wat niet!

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

De ervaring leert dat “na het ziekenhuis” men zich vaak wat alleen kan voelen, de omgeving begrijpt niet alles, er is geen 24 uur per dag aandacht voor de patiënt, en dat kan een gevoel van ontreddering geven.

Juist dan is het tijd om zelf te gaan ondernemen, sporten is een enorm goede remedie want met sport zijn zaken vaak goed meetbaar en vooruitgang brengt vaak een gevoel van blijdschap. Even geen angst voelen of even weer de “oude ik” zijn is van onschatbare waarde!